Voor wie is het:

Je hebt alles prima voor elkaar, maar toch ben je ontevreden. Je loopt op een bepaald vlak steeds tegen hetzelfde aan: je kunt geen nee zeggen, je hebt altijd het gevoel te kort te schieten of er alleen voor te staan, je agenda is overvol of je hebt vaak problemen met je manager.

Je hebt vaak het gevoel dat je wilt ontsnappen uit je leven, dat het je teveel wordt.

Je voelt aan alles dat je er niet meer bij kunt hebben, maar er gebeuren toch dingen waar je iets mee moet, er komen onverwachte to-do's bij. Je weet dat het anders moet, maar je hebt geen idee waar je moet beginnen.

Je herkent de machteloosheid van het gevoel dat je wel iets wílt veranderen, maar je weet niet hoe of het lukt je gewoon niet. Het is alsof je een soort grijstinten versie van jezelf bent geworden, de sprankeling is eruit. Meestal voel je je wel oké, maar soms zo moe, klein, eenzaam, verdrietig of gefrustreerd.

Je bent een slimme vrouw, je hebt echt al wel iets geprobeerd, maar alleen kom je niet verder, dus je hebt hulp nodig. Je bent klaar om nu echt aan te pakken. Je weet nog niet precies hoe of wat, maar bent wel bereid om eraan te werken en dingen te dóén.

Je vindt het spannend, maar ik weet zeker dat jij dit kunt. Je denkt dat je zwak bent als je hulp zoekt. Dat snap ik. Toch is dit het sterkste wat je op dit moment kunt, je overwint je eigen trots. Of zoals Brené Brown het zegt: je kunt niet dapper zijn zonder kwetsbaarheid.

Jij bent iemand die...

  • het fijn vindt om dingen uit te pluizen
  • keuzes liever uitstelt
  • tijd nodig heeft om dingen te laten bezinken
  • graag voor anderen zorgt
  • houdt van plannen en graag goed voorbereid is
  • het belangrijk vindt wat anderen denken
  • streng is voor zichzelf
  • klaar is voor een deep dive in zichzelf

Wat is het:

In een 1 op 1 coachtraject pluizen we uit wat je precies anders wilt in je leven, wat je tegenhoudt om dat te veranderen en wat je wél gaat helpen. Je gaat niet alleen heel veel nieuwe dingen over jezelf te weten komen; er is ook veel aandacht voor de praktische vertaling van je inzichten: wat ga je dóén? Want als je niets doet, verandert er ook niets. En niet gevreesd: ik help je, je hoeft het niet alleen te doen. Je hebt tussendoor tijd om dingen uit te werken en stappen te ondernemen, voor blijvende verandering.

Tijdens de coaching maak ik gebruik van verschillende (wetenschappelijk onderbouwde) methodes en technieken. Methodes die ik vaak gebruik zijn Voice Dialogue, Zijnsgericht coachen en mindfulness. Klik hier om te zien wat het is, hoe ik het gebruik en wat jij eraan hebt. 

We hebben ongeveer eens per 2 à 3 weken een gesprek van ongeveer 1,5 uur. Een traject duurt meestal 3 tot 6 maanden (6 tot 10 gesprekken).

Bij de start van het traject formuleren we samen 1 tot 3 doelen. Regelmatig evalueren we: hoe loopt het? Komt je doel al dichterbij? Moeten we de doelen of de samenwerking een beetje bijsturen? Zo zorgen we ervoor dat het traject ook echt ergens toe leidt en van waarde voor je is.

Terugblikken, vooruitkijken en successen vieren zijn superbelangrijk in een traject van persoonlijke ontwikkeling. Daarom maak je na elk gesprek een reflectie, waar je feedback op krijgt van mij.  

Belangrijk: coaching mag leuk zijn!

Oke, de reden waarvoor je komt is waarschijnlijk niet echt om te lachen, maar verder vind ik het echt belangrijk om wél veel te lachen tijdens het traject. Als onbewuste patronen naar de voorgrond komen, zijn ze soms best lachwekkend. En als je daar de humor van inziet, wordt het meteen een stuk lichter. We werken aan serieuze dingen, maar het hoeft niet altijd serieus te zijn. Zo voel je ook meteen dat het helemaal niet erg is om jezelf in de weg te zitten met vreemde gedachten, of een foutje te maken. Dat doen we allemaal.

Ook belangrijk: het is géén therapie. Ja, je gaat werken aan je zelfkennis, blinde vlekken blootleggen en beter snappen waar dingen vandaan komen. Maar nee, we gaan geen trauma's behandelen, we maken steeds de stap naar praktisch en concreet: wat wil je nu en hoe ga je dat aanpakken?

Wat heb je eraan:

  • Je leert hoe je jezelf nu tegenhoudt om te bereiken wat je wilt
  • Je leert hoe je kunt samenwerken met jezelf om je doelen wel te bereiken
  • Je leert hoe je lief kunt zijn voor jezelf, goed voor jezelf kunt zorgen
  • Je leert wat jouw unieke talenten zijn en hoe je die het beste kunt gebruiken
  • Je leert om te gaan met overweldigende emoties en beangstigende gedachten
  • Je leert kanten van jezelf kennen waarvan je niet had kunnen denken dat je ze in je had

Voor wie is het niet:

Dit is niet voor jou als je

  • niet bereid bent om naar je eigen rol in het geheel te kijken,
  • rotsvast gelooft dat er aan jouw situatie niets te doen is,
  • eigenlijk niet écht iets wilt veranderen in je leven en liever nog een poosje in de slachtofferrol blijft zitten,
  • jij ervan overtuigd bent dat je het wel redt door je niet zo aan te stellen en gewoon door te gaan. (Wacht, misschien is het dan juist wel voor jou...)

 

'Er is nog nooit iemand gelukkig geworden door superstreng te zijn voor zichzelf.'

Reviews:

Investering:

1 op 1 coaching vraagt een investering, ik werk met verschillende pakketten, voor elk budget. Tijdens de kennismaking bekijken we samen welk pakket het beste bij je past. Ga uit van 6 tot 10 gesprekken, verspreid over 3 tot 6 maanden.

Caren, dit klinkt goed, ik denk dat het iets voor mij is. Wat nu?

Het begint altijd met een gratis oriëntatiegesprek van een half uur tot een uur. Als je met een coach in zee gaat, is het superbelangrijk dat je een klik voelt, er vertrouwen in hebt dat de coaching jou gaat helpen. Daarom is een kennismaking onmisbaar. Het oriëntatiegesprek kan telefonisch, via Skype of face 2 face. Neem via onderstaande button contact met mij op en dan spreken we elkaar snel!

Veelgestelde vragen:

Op welke termijn heb je plek?
Neem hiervoor even contact met mij op, dan laat ik het je snel weten!

Waar vindt de coaching plaats?
De meeste gesprekken vinden plaats in mijn praktijkruimte in Terwolde. Andere locaties zoals Deventer, Apeldoorn, Zwolle,  Zutphen, Arnhem, Almelo, Hengelo en Enschede zijn ook mogelijk. En we kunnen natuurlijk ook videobellen!

Is mijn probleem wel erg genoeg om naar een coach te gaan?
Dit hoor ik vaak: 'zo erg is het nu ook weer niet. Ik red het zo ook wel.' Dat zal ook vast zo zijn. Het is alleen de vraag: wíl je het ook zo? Er heerst nog een groot taboe op coaching en hulp inschakelen. Terwijl die dingen waar jij nu zo mee loopt te worstelen, die onzekerheid, dat zware gevoel, dat gevoel dat je totaal niet op je plek zit, binnen een paar maanden opgelost kan zijn! Dan is het gewoon weg! En is er weer plek voor plezier, leuke dingen, heb je er weer zin in. Ik vind het zó zonde dat zoveel vrouwen zich dit ontzeggen en zich op hun eilandje eenzaam gaan zitten voelen, terwijl het totaal niet nodig is. Een probleem hoeft niet te voldoen aan een bepaald 'ergheidslevel' om naar een coach te gaan. Sterker nog, ik ga regelmatig naar mijn eigen coach zonder dat ik echt een probleem heb. Omdat ik weet dat het me altijd zoveel oplevert, dat het maakt dat ik me verder kan ontwikkelen dan ik nu zelf kan zien. Dat is zo waardevol, er komen dingen binnen handbereik die je nu  nog als onmogelijk ziet. En dan blijkt ineens dat het gewoon wel kan, en helemaal niet zo moeilijk is. Nou ja, ik kan hier nog uren over doorpraten. Maar denk niet dat je probleem eerst erg genoeg moet zijn, die gedachte helpt je niet vooruit.

Ik vind het doodeng, niemand in mijn omgeving doet dit, wat moet ik nou?
Ik heb twee tips voor je. 
Tip 1: stel je voor dat je beste vriendin in deze situatie zat? Wat zou je haar adviseren? Wat zou je haar gunnen of toewensen? Door je dit voor te stellen kom je in de buurt bij wat jij echt wilt, los van wat anderen zouden denken of vinden.
Tip 2: praat erover met iemand die je vertrouwt. Bespreek het eens. Vraag advies. Door uit te spreken wat in je hoofd zit wordt het soms al helder.

Er zijn zoveel coaches, hoe weet ik of jij een goede bent?
Bij het bepalen of een coach geschikt is voor jou zijn 2 dingen belangrijk:
1. De klik met de coach: de klik bepaalt het grootste deel van de effectiviteit van de coaching. Zou je je verhaal durven vertellen? Voel je je op je gemak? Heb je het gevoel dat de coach je begrijpt? Dat zijn ingrediënten voor een goede samenwerkingsrelatie.
2. De professionaliteit van de coach: je wilt wel dat er iemand tegenover je zit met een gedegen opleiding. Ik heb naast mijn Bachelor of Social Work een geaccrediteerde opleiding tot beroepscoach gedaan. Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging voor coaches, de NOBCO. Ik werk continue aan mijn vakkundigheid door het volgen van opleidingen, intervisie en supervisie. Ik heb al meer dan 13 jaar ervaring met coachen en begeleiden, weet waar mijn krachten en valkuilen zitten en ben zodoende in staat om jou kwalitatief goede coaching te geven. Daar sta ik voor. 

Die investering, ik vind het nog al wat.
Het is in Nederland nog niet zo gewoon om geld uit te geven aan persoonlijke ontwikkeling. Het is veel normaler om je geld te besteden aan kleding, meubels en andere spullen. Vaak hebben we ook de gekke verwachting dat die spullen ons gelukkiger zullen maken. Maar uiteindelijk zit je toch even vermoeid te zijn op je nieuwe bank als op je oude bank. Aan jou de keuze, wil je doorploeteren in een nieuw shirt? Of eindelijk de fun weer voelen en je ongedragen kleding eens afstoffen?

Ik heb al wel eens coaching gehad maar eigenlijk werkte het niet echt. Wat is er bij jou anders?

Tja, het hebben van een coach biedt geen garanties tot verandering. Dat komt omdat je het echte werk zelf moet doen, daar geloof ik heilig in. Ik ga niets voor je oplossen. Ik beloof niet dat ik je op magische wijze ga ontdoen van oud zeer, of jou exact ga vertellen wat jouw sleutel tot geluk en succes is. Daar moet je zelf achter komen. Wat ik wel beloof is dat ik jouw proces zo optimaal mogelijk faciliteer. Ik bied jou alle inzichten, handvatten en opstapjes die je nodig hebt, om te groeien en te veranderen. Je kunt veel verder komen dan je nu denkt, en dat laat ik je zien. Ik bied het je aan, jij bepaalt of je het aanpakt. Simpel as that. 
Verder werk ik met methodes waarvan de effectiviteit wetenschappelijk bewezen is. Dus geen vage shit, maar concrete resultaten. 

Caren, ik heb een andere vraag!

Mail me dan even op info@carenspeldekamp.nl. Ik beantwoord je vraag graag! Ook als je twijfelt: stuur me gewoon even een berichtje.