Mijn blog

Een tijdje terug mailde een klant mij dit:

‘Voor m`n gevoel komt er ook van alles op mijn pad. Van de week reed ik naar mijn werk en opeens bedacht ik me: Het voelt allemaal een beetje als een tuin. Ik ben druk aan met schoffelen geweest, al het oude gaat er uit, er komen nieuwe mooie dingen voor in de plaats, nieuwe zaadjes worden gepland, wat weer ruimte geeft om te groeien, om steeds dichter bij mezelf te zijn en te blijven. Dat besef, voelde heel kloppend en fijn en positief. Ik word er heel blij van.’

Lees meer »

Je hebt een andere mindset nodig! Ofzo...

Als ik om me heen kijk, lijkt het wel alsof overal hét antwoord op al mijn levensvragen voor het grijpen ligt. Er zijn honderden aanbieders met diensten of producten tegen stress, onrust, burnout, futloosheid, ongelukkigheid, dilemma’s. Tegen het leven dus, zeg maar.

Lees meer »

'Ik zoek een coach, wie moet ik kiezen?'

Personal coach, lifecoach, competentiecoach, paardencoach, loopbaancoach of wandelcoach. Google op coach en jouw woonplaats, en je vindt meteen tientallen resultaten. Het lijkt wel alsof heel Nederland een coachpraktijk is begonnen. Maar waar moet je nou op letten bij het kiezen van een coach? En hoe weet je of het een goede is? Ik geef je 3 stappen om een geschikte coach te kiezen.

Lees meer »

Coaching: werkt dat wel?

Praten met iemand, wat heb je daar nou eigenlijk aan? En waarom is het praten met een coach anders dan met je moeder of vriendin? Misschien ken je mensen bij wie coaching heel goed heeft gewerkt. Of mensen die het helemaal niks vonden. Misschien twijfel je zelf wel eens of je een keer met een coach zou willen praten. Maar werkt dat nou echt?

Lees meer »

Mijn talent (ongekend!) deel 3: Ik was er weer keihard ingetrapt. Oeps.

Wat er gebeurde. Ik deed mee aan de Surrender to silence challange van Marianne Hermsen. Zij heeft overigens een supergaaf concept gelanceerd, de coachbusinessschool, maar dat terzijde. En de boodschap van Marianne is: onderneem vanuit afstemming met jezelf. Ga af op je intuïtie, niet op je hoofd. Het antwoord vind je niet door erover na te denken, maar door af te stemmen op je gevoel, op jezelf.

Lees meer »

Mijn talent (ongekend!) deel 2: Mijn snapmachine

Ik had eens een autoradio zonder handleiding, met knopjes die er allemaal hetzelfde uitzagen en waar niet bij stond waar ze voor dienden. Mijn man had allang geaccepteerd dat er alleen maar gekraak uit kwam, maar ik dacht: die radio moet het toch gewoon kunnen doen?

Lees meer »

Mijn talent (ongekend!) Deel 1: Interne harddisk

Ik speel graag in musicals. Ik vind het heerlijk om te zingen en de energie van met elkaar zingen en spelen is zo gaaf! Ik word er elke keer weer helemaal blij van. Een musical betekent veel liedjes instuderen. En omdat ik tijdens het zingen graag de keuken opruim, zorg ik ervoor dat ik zo snel mogelijk de tekst uit mijn hoofd ken. Zodat ik niet steeds terug hoef te lopen naar mijn bladmuziek. Drie keer meezingen met het blad voor mijn neus, en de zinnen spelen automatisch af als de muziek klinkt.

Lees meer »