Mijn blog

STOP met persoonlijke ontwikkeling

De nummer 1 reden waarom vrouwen bij mij komen voor coaching: Ze voelen zich gespannen of somber. Het voelt zwaar, er is iets ingewikkeld.Hun hoofd denkt de hele dag, ziet beren op de weg en weet niet meer wat het wil.Kortom, er gaat iets NIET goed en er is reden voor coaching, reden voor persoonlijke ontwikkeling.

Lees meer »

Een tijdje terug mailde een klant mij dit:

‘Voor m`n gevoel komt er ook van alles op mijn pad. Van de week reed ik naar mijn werk en opeens bedacht ik me: Het voelt allemaal een beetje als een tuin. Ik ben druk aan met schoffelen geweest, al het oude gaat er uit, er komen nieuwe mooie dingen voor in de plaats, nieuwe zaadjes worden gepland, wat weer ruimte geeft om te groeien, om steeds dichter bij mezelf te zijn en te blijven. Dat besef, voelde heel kloppend en fijn en positief. Ik word er heel blij van.’

Lees meer »

Je hebt een andere mindset nodig! Ofzo...

Als ik om me heen kijk, lijkt het wel alsof overal hét antwoord op al mijn levensvragen voor het grijpen ligt. Er zijn honderden aanbieders met diensten of producten tegen stress, onrust, burnout, futloosheid, ongelukkigheid, dilemma’s. Tegen het leven dus, zeg maar.

Lees meer »

'Ik zoek een coach, wie moet ik kiezen?'

Personal coach, lifecoach, competentiecoach, paardencoach, loopbaancoach of wandelcoach. Google op coach en jouw woonplaats, en je vindt meteen tientallen resultaten. Het lijkt wel alsof heel Nederland een coachpraktijk is begonnen. Maar waar moet je nou op letten bij het kiezen van een coach? En hoe weet je of het een goede is? Ik geef je 3 stappen om een geschikte coach te kiezen.

Lees meer »

Coaching: werkt dat wel?

Praten met iemand, wat heb je daar nou eigenlijk aan? En waarom is het praten met een coach anders dan met je moeder of vriendin? Misschien ken je mensen bij wie coaching heel goed heeft gewerkt. Of mensen die het helemaal niks vonden. Misschien twijfel je zelf wel eens of je een keer met een coach zou willen praten. Maar werkt dat nou echt?

Lees meer »