Ik kwam voor het eerst in aanraking met meditatie toen ik ongeveer 10 jaar geleden een mindfulnesscursus deed, ter aanvulling van een therapie die ik toen volgde. En ik kan je vertellen: ik vond het nogal wat. Het hele idee dat je het niet fout of goed kon doen, stilzitten en bij je gevoel blijven. Voor mij als rasechte doener, vermijder en beoordelaar was dat niet zo makkelijk. Of zeg maar gerust heel moeilijk. En wat ook lastig was: ik kon stilte niet verdragen.

Ik ben ook een braaf meisje, dus ik deed al het huiswerk van de cursus. En als ik weer op mijn matje zat en ongeduldig en onrustig werd, dacht ik dat dat mediteren helemaal niet lukte. En als ik weer opsprong en iets ging doen, nadat ein-de-lijk dat belletje weer was gegaan aan het einde van de meditatie, liep ik heel hard weg voor het ongemak dat ik voelde. En deed ik als een speer de radio of tv weer aan, om maar niet alleen met mijn gedachten te hoeven zijn. 

Nu, 10 jaar later, ben ik meditatiefan. Want meditatie heeft mij de tools in handen gegeven om te dealen met de dingen waarvoor ik destijds in therapie ging.
Tool 1: Dingen zijn zoals ze zijn, goed en fout bestaat alleen in mijn hoofd.
Tool 2: Gevoelens willen gevoeld worden, ik kan er wel van wegrennen maar dat heeft geen zin.
Tool 3: Door meer te zijn, en niet alleen maar te doen, weet ik veel beter wie ik ben en wat ik wil.

Hoewel er (gelukkig) steeds meer gemediteerd wordt, heeft meditatie nog steeds een zweverig imago. Maar je hoeft niet uren in kleermakerszit op een matje te zitten met een wierookje aan, of te snappen hoe je je moet verbinden met de heilige bron. Meditatie is 'gewoon' met je aandacht bij jezelf zijn. Niet meer en niet minder. 

En omdat meditatie een heel concreet effect heeft op je welzijn (mijn ervaring én wetenschappelijk aangetoond), is het mijn missie om het zweverige imago van meditatie om zeep te helpen. Door jou geleide meditaties en oefeningen te bieden, waarmee je op elke plek en op elk moment een meditatiemoment kunt nemen, en zo kunt ervaren wat meditatie voor jouw welzijn kan doen.