Een meditatie op maat is speciaal gemaakt voor de situatie waarin jij haar wilt inzetten. Bijvoorbeeld voor een bijeenkomst of training, om te gebruiken in je praktijk. Of voor jou zelf, voor thuis, een meditatie precies zoals jij haar fijn vindt. Het doel van de meditatie is specifiek en daarmee is het effect concreter en groter. Maar hoe zit het met dat effect van meditatie en visualisatie?

Meditatie

Een meditatie is een moment dat je neemt om met je aandacht bij jezelf te zijn.
Bewustzijn van hoe het met je gaat, draagt bij aan een rustig gevoel, zelfacceptatie en veerkracht bij tegenslagen. Hoewel meditatie zweverig wordt gevonden, is mijn ervaring dat het effect van een meditatie heel concreet is. In een meditatie kun je je bewust zijn van wat je ervaart, voelt en denkt. Die ervaringen, gevoelens en gedachten zijn er al en worden niet meer, minder of anders, zodra je erop let. Het feit dat je er bewust van wordt kan iets oproepen, zoals schrik of onrust. Of juist rust en ontspanning. En dat is beide prima. Je hoeft niet zen te worden van meditatie. De enige bedoeling van meditatie is zijn met wat er al is. En gek genoeg, levert dit mild aanwezig zijn bij wat er in je leeft, uiteindelijk rust, ontspanning, acceptatie, heling en veerkracht op.

Visualisatie

Een visualisatie is een geleide oefening waarin je je verbeeldingskracht gebruikt om je iets voor te stellen. Anders dan bij meditatie heeft een visualisatie vaak wel een specifiek doel. Bijvoorbeeld om een gevoel of mindset te creëren, ontspanning te ervaren of los te komen van je dagelijkse beslommeringen. Je hersenen maken geen onderscheid tussen wat echt gebeurt en wat je je voorstelt. De gedachten en beelden die je creëert tijdens een visualisatie, creëren neurale paden – je brein vertelt de neuronen dat je de actie echt aan het uitvoeren bent. Je stelt je voor dat je nieuwe energie krijgt van een heerlijke boswandeling en daarna kun je de energie echt voelen. Daarom kan een visualisatie heel krachtig zijn.

Genoeg reden om een meditatie of visualisatie in te zetten!

Hoe werkt het?

  1.  Je kiest of je een meditatie of een visualisatie op maat wilt.
    Een meditatie is een oefening waarin je met je aandacht bij jezelf bent. Bij wat je denkt, voelt en ervaart. Bijvoorbeeld een ademhalingsoefening, een bodyscan, een zintuigenoefening.
    Een visualisatie is een oefening waarin je je verbeeldingskracht (fantasie) gebruikt, met een bepaald doel: je wilt een mindset of gevoel creëren, je wilt iets loslaten, ergens achter komen, iets helen, of nog iets anders. 
  2. Je bestelt en betaalt een meditatie of een visualisatie door één van beiden in je winkelwagentje te stoppen en de bestelling af te ronden. In de beschrijving vul je in wat je wensen zijn voor de meditatie.
  3. Binnen een paar dagen krijg je van mij een mail met mijn voorstel voor de inhoud van de meditatie. Dit is een globaal voorstel.

    Het samenstellen van een meditatie is een creatief en intuïtief proces, waarvan de uitkomst van te voren niet vast staat. Check of het voor jou klopt wat ik bij het thema beschreven heb. Dit is de basis voor de meditatie. Laat je verrassen door het eindresultaat.

  4. Nadat jij het thema bevestigd hebt, neem ik de meditatie binnen een week voor je op. Je krijgt de meditatie in MP3-formaat per mail toegestuurd, zodat jij haar altijd kunt gebruiken.