Een tijdje terug mailde een klant mij dit:

Gepubliceerd op 3 mei 2018 09:46

Voor m`n gevoel komt er ook van alles op mijn pad. Van de week reed ik naar mijn werk en opeens bedacht ik me: Het voelt allemaal een beetje als een tuin. Ik ben druk aan met schoffelen geweest, al het oude gaat er uit, er komen nieuwe mooie dingen voor in de plaats, nieuwe zaadjes worden gepland, wat weer ruimte geeft om te groeien, om steeds dichter bij mezelf te zijn en te blijven. Dat besef, voelde heel kloppend en fijn en positief. Ik word er heel blij van.’

YES, denk ik bij dit soort mails in mijn inbox, ik word daar óók heel blij van! Wat een prachtig proces en wat een mooi besef.

Ik weet nog heel goed dat deze vrouw eind vorig jaar bij mij binnenstapte. Ze vertelde me over de dilemma’s waar ze mee worstelde en het verdriet dat ze daarover had. Ze had me evengoed over een paar nieuwe schoenen kunnen vertellen. Haar toon en woorden verrieden niets over haar gevoelens.

En precies daar lag ook haar verlangen. De lijn ontdekken tussen denken en voelen. Verbinding maken tussen hart en hoofd.

We zijn samen op ontdekkingsreis gegaan. We hebben overtuigingen onderzocht, zoals ‘ik moet eerst alles op orde hebben, voordat ik me goed kan voelen’. We hebben patronen ontdekt, zoals ‘ik ben altijd op zoek naar wat ‘de bedoeling’ is, omdat ik anders niet weet wat ik moet doen’.

We ontdekten waar die overtuigingen en patronen hun oorsprong hadden. En dat ze een tijd lang heel nuttig waren, maar dat het nu tijd is om ze los te laten. Het was soms megaspannend. Maar loslaten kan alleen als je er zelf klaar voor bent, en ik begeleid dat proces met zachtheid.

Ze schoffelde met plezier, en trok uit de grond wat ze niet meer nodig had. Ze plantte nieuwe zaadjes van liefde en mildheid voor zichzelf.

En zo, stapje voor stapje, werd haar verlangen waarheid. We zitten in de laatste fase van het coachtraject. En als ik haar nu zie binnenkomen, dan zie ik letterlijk de verandering die in haar heeft plaats gevonden. Ze straalt verbondenheid uit. Ik zie hoeveel lichter haar leven is geworden.

Ze heeft zichzelf ont-dekt en geniet met volle teugen. Want nu ze weer voelt en weet wie ze is, kan ze keuzes maken die helemaal kloppen voor haar.

Mijn coachtrajecten zijn lifechanging. Het is niet zomaar een beetje rommelen in de marge. Of met wat tips en goede raad iemand weer de deur uitsturen. Wat er gebeurt in die praktijkruimte van mij, is fundamenteel, is bevrijdend.
Het is soms spannend of verdrietig.
Het is soms heerlijk en blij.
Het is soms zo voor de hand liggend, en soms zo verrassend.
Het zet soms alles op z’n kop, en het klopt uiteindelijk altijd.

Het gaat over JOU en wat jij zichtbaar wilt maken.

Wat jij waar wilt maken.

Het draait allemaal om jouw verlangen. Jouw verlangen naar een lichter leven, naar jezelf trouw zijn. Jouw verlangen om grenzen te voelen en stellen, of om stevigheid in jezelf te voelen.

Wat is jouw verlangen? Het hoeft niet groots te zijn.

Waar werk je, bewust of onbewust, naartoe?

Ik wens je een zonnige dag!

Liefs, Caren


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.