En ik dacht: JA, als ik geen hout in de kachel stop, dan gaat hij uit. Opgebrand, burn out.

Gepubliceerd op 13 september 2017 11:24

Geweldig Caren, wat een open deur, moet je daar nou een blog van maken?

Misschien een beetje gek, maar ik hou heel erg van buien, wind, wolken en zon, kortom, herfstig weer. Heerlijk.

Vandaag werk ik thuis, en heb ik de houtkachel aan. Ook al zo fijn.

Ik zat in een webinar van Anke Verbruggen waar ik heel veel energie van kreeg en ging aan de slag met van alles. En ik was die kachel dus helemaal vergeten. Ik liep er net naar toe: geen vlammetje meer te zien, geen warmte, geen vuur, de kachel was bijna uit.

En ik dacht: JA, als ik geen hout in de kachel stop, dan gaat hij uit. Opgebrand, burn out.

Geweldig Caren, wat een open deur, moet je daar nou een blog van maken?

Ja, want zo werkt het namelijk met heel veel lieve vrouwen ook!

Je staat 's ochtends op en gaat in één streep door van taak naar taak en werkt keihard om alles af te krijgen in één dag. En aan het einde van de dag ben je moe, heb je het koud, is er geen energie, geen vuur, geen warmte. Alleen nog een hoopje as. Meh.

Want je vergeet jezelf brandstof te geven! En net zoals bij mijn kachel, ga je dan uit! Je denkt dat je geen brandstof nodig hebt. Maar je bent halverwege de dag al opgebrand en je begrijpt maar niet hoe dat kan.

Nog een open deur: je kunt niet blijven geven als je niets meer hebt om te geven. Dus om al die mooie dingen te doen die je graag wilt, mag je eerst lekker wat hout op je eigen kacheltje gooien.

Brandstof
Pauze
Een douche
Een kopje thee
Een hoofdstuk uit een boek
Een broodje eten, zonder telefoon/laptop/tabblad/werk in een straal van 2 meter
Een frisse neus
Een aai over je huisdier
Een meditatie
Je schouders laten zakken
Je voeten op de grond
Ademhalen

Ohja, ik ben hier, ik gooi wat op mijn kachel, zodat ik weer kan branden, energie en warmte kan geven.

Wat is jouw brandstof? Let me know!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.